Շաքար ունեցողներին թույլատրվում, թե հակացուցված է լոլիկ ու վարունգ ուտելը․ Ահա այդ հարցի ճիշտ պատասխանը

Դիտումներ 2068
Շաքար ունեցողներին թույլատրվում, թե հակացուցված է լոլիկ ու վարունգ ուտելը․ Ահա այդ հարցի ճիշտ պատասխանը

Այսօր կխոսենք այն մասին, թե արդյո՞ք կարելի է շաքարով հիվանդներին լոլիկ և վարունգ ուտել, թե ընդհակառակը։

Արյան մեջ շաքարի բարձր քանակությունը կարող է բերել ամենատհաճ հետևանքների:

Իսկ լոլիկը համարվում է օգտակար բանջարեղեն։ Մեկ լոլիկը պարունակում է 40% վիտամին C, որը բնական հակաօքսիդանտ է և պայքարում է քաղցկեղածին ազատ ռադիկալների դեմ: Լոլիկը պարունակում է նաև վիտամին A, կալիում և երկաթ:
 
 
Կալիումը շատ կարևոր հանքանյութ է, որն ապահովում է նյարդային համակարգի առողջությունը, իսկ երկաթը կարևոր է արյան նորմալ շրջանառության համար:

 Լոլիկի մեջ առկա վիտամին K-ն արյունահոսությունների ժամանակ նպաստում է արյան արագ մակարդվելուն:
Շաքարային դիաբետով հիվադներին ցուցված է լոլկը և կարող են հանգիստ ուտել։
 
 
Սակայն չպետք է չափաբաժինը շատ լինի, քանի որ լոլիկը ունի հակացուցումներ։ Ալերգիկ ռեակցիաներ, լեղապարկի հիվանդություններ, գաստրիտ, խոցային և միզաքարային հիվանդություն, արթրիտ, ռևմատիզմի դեմքում լոլիկ ուտելուց առաջ պետք է խորհրդակցեք բժշկի հետ։

Արժե իմանալ, թե ինչ է կատարվում օրգանիզմի հետ վարունգ ուտելիս և ինչու են դրանք այդքան լավ։

Ջրի պարունակություն
Վարունգի հիմնական բաղադրիչներից մեկը ջուրն է։ Հետեւաբար, երբ դուք վարունգ եք ուտում, ձեր մարմինը արագորեն խոնավանում է: 


Վարունգի ջուրը նաև օգնում է մաքրել օրգանիզմը տոքսիններից և թափոններից, այդ իսկ պատճառով դրանք շատ օգտակար են քաղաքում ապրող և աղտոտման հակված մարդկանց համար:
Հարուստ է հակաօքսիդանտներով
Այս բանջարեղենը պարունակում է մի շարք հակաօքսիդանտներ, որոնք պաշտպանում են մեր բջիջները ազատ ռադիկալների վնասից: 

Էնպես որ վարունգն էլ հակացուցված չէ դիաբետիկներին։

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը