Մորաքույրս այսպես է բուժել վահանաձև գեղձը
10 կիտրոնի հյութ, 10 ճզմած սխտոր, 1 լիտր բնական մեղր։ Խառնուրդը թրմեք 7 օր։ Խմեք 4 ճ.գ.՝ օրական 1 անգամ։
1 կիտրոնը քերել կեղևի հետ, խառնել շաքարավազի հետ և ընդունել 1 թ/գ ուտելուց 30 րոպե առաջ։
14 ընկույզի կեղևը լցնել 0,5 լիտր տարողությամբ տարայի մեջ, լցնել օղիով և 7 օր թրմել մութ, տաք տեղում։ Կափարիչով փակեք բանկան: Առավոտյան դատարկ ստամոքսին խմել 1 ճ.գ․։
1 բաժակ հնդկաձավար փոշի, 1 բաժակ ընկույզ՝ նախապես մանրացված, 1 բաժակ բնական մեղր։ Խառնել և զանգվածը տեղափոխել տարայի մեջ։
1 ճ․գ․ ընդունեք այս խառնուրդը՝ մեկ շաբաթվա ընթացքում: Այնուհետև մեկ ամիս անց կրկնել կուրսը։
Կոմպրես կաղնու կեղևի թուրմից։ 50 գ կեղև + աղացած ընկույզի կեղև + կես լիտր ջուր։ Խառնուրդը եռացրեք 30 րոպե։ Գործվածքը թրջում ենք թուրմով, քսում պարանոցին, պահում 2 ժամ։ Կարելի է ամրացնել վիրակապով և պոլիէթիլենով, որպեսզի կոմպրեսը չչորանա։
Օգտագործելով յոդի թուրմ, դուք կարող եք ինքնուրույն որոշել, թե արդյոք վահանաձև գեղձի ֆունկցիայի խանգարումներ կան, թե ոչ: Երեկոյան պարանոցին յոդի ցանց քսեք և հետևեք, թե երբ է այն անհետանում։ Եթե ցանցը անհետանում է 3 ժամից, ապա ձեր օրգանիզմում յոդ է պակասում։ Եթե յոդի ցանցը չի անհետանում 7 ժամ հետո, ապա ձեր օրգանիզմը չի կլանում յոդը, ինչը վկայում է հիպերթիրեոզի առկայության մասին։
Թեյի բաղադրատոմս՝ փքվածության, բորբոքման, քրտնարտադրության և կանանց խնդիրների համար
Շատ արդյունավետ է դաշտանային ցիկլը կարգավորելու, դաշտանադադարի հետ կապված խնդիրների բուժման համար և նաև օգնում է բարելավել որովայնի տեսքը:
Այս բույսը կօգնի հաջողությամբ հակազդել բորբոքմանը, կարգավորել մարսողությունը։ Այն նաև օգնում է նվազեցնել փքվածությունը, ինչը գիրացնում է մեր կազմվածքը։
Եղեսպակը հզոր միջոց է կանանց համար
Եղեսպակի թեյի բաղադրատոմս․
1 ճաշի գդալ եղեսպակի տերեւները լցնել մեկ լիտր եռման ջրի մեջ։ Այնուհետև ծածկեք կափարիչով և թողեք եփվի 15 րոպե։ Քամեք, ավելացրեք մեղր՝ դրան համեղ համ հաղորդելու և թեյի բուժիչ ազդեցությունը ուժեղացնելու համար: Խառնել և ավելացնել կիտրոնի կտորները ըստ ցանկության։
Այս եղեսպակի թեյը խորհուրդ է տրվում ընդունել օրական մոտ 3 անգամ և ոչ ավելի, քան 5 օր։
Եվ նաև խորհուրդ է տրվում ուտել այնպիսի մթերքներ, որոնք կարող են մեզ ավելի լավ մարսողություն ապահովել, օրինակ՝ թարմ աղցաններ։ Պետք է խուսափել մթերքներից, որոնք կարող են ճարպերի կուտակում առաջացնել, հատկապես երշիկեղեն, գարեջուր, ռաֆինացված շաքար, սպիտակ ալյուր և կերակրի աղ:
Ցանկալի է ամեն օր եղեսպակի հետ թեյ պատրաստել։ Նրա հատկությունները պատրաստվելուց անմիջապես հետո կկրկնապատկվեն։
Այս թեյը կարող եք ընդունել որպես օրվա առաջին ըմպելիք։ Իսկ հետո այն կարող եք ուղեկցել թեթև նախաճաշով։ Կեսօրին դուք պետք է նորից օգտագործեք այն, հետո ճաշից առաջ և երեկոյան ընթրիքից առաջ։
Արդյունքում, ձեր մարսողությունը շատ ավելի արդյունավետ կաշխատի, և ձեր ինքնազգացողությունը կբարելավվի: Կրկնելով այս գործընթացը 1-2 ամիսը մեկ անգամ՝ դուք կարող եք կանխել փքվածությունը, ինչպես նաև ձեր ուրվագիծն ավելի բարակ և սլացիկ դարձնել։
Այս թեյը կարող եք օգտագործել որպես դեմքի տոնիկ միջոց, որի արդյունքում ձեր մաշկը կդառնա ավելի հարթ, ավելի ամուր և առանց բշտիկների:
Այն կարող է օգտագործվել նաև որպես ավելորդ քրտնարտադրության միջոց։ Պարզապես 7-10 օրը մեկ լոգանք ընդունեք եղեսպակի թուրմի ավելացմամբ։ Արդյունքները ձեզ կզարմացնեն։
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։