Պատրաստեք ծիրանի կոմպոտ․ Ահա ամենահամեղ և ճիշտ բաղադրատոմսը


Տնական ծիրանի կոմպոտը համեղ, թարմացնող և առողջարար խմիչք է՝ հատկապես ամառվա շոգ օրերին։ Հետևեք այս հեշտ բաղադրատոմսին՝ պատրաստելու համար անուշաբույր կոմպոտ՝ բնական ծիրաններից։
Բաղադրիչներ՝
-
Ծիրան – 1 կգ (միջին հասած, բայց պինդ)
-
Շաքարավազ – 300-400 գ (ըստ ճաշակի)
-
Ջուր – 2.5-3 լիտր
-
Կիտրոնաթթու – ½ թեյի գդալ (կամ կիտրոնի հյութ՝ ըստ ցանկության, պահպանման համար)
Պատրաստման եղանակը՝
-
Լվանալ և նախապատրաստել ծիրանները։
Ծիրանները լավ լվացեք։ Եթե մեծ են կամ շատ հասած, կարող եք կիսել ու հեռացնել կորիզները։ Եթե ցանկանում եք՝ կարող եք թողնել ամբողջությամբ։
-
Ստերիլացնել բանկաները։
Բանկաները և կափարիչները լավ լվացեք և ստերիլացրեք՝ եռացրած ջրի կամ ջեռոցում տաքացնելու միջոցով։ -
Լցնել ծիրանները բանկաներում։
Բանկաները լցրեք ծիրաններով՝ մոտ 1/3 կամ կեսը թողնելով ազատ։ -
Եփել օշարակը։
Ջուրը եռացրեք, ավելացրեք շաքարավազը և խառնեք մինչև լուծվի։ Ցանկության դեպքում ավելացրեք նաև կիտրոնաթթու՝ պահվածքը երկարացնելու համար։ -
Լցնել օշարակը բանկաների մեջ։
Տաք օշարակը լցրեք ծիրանների վրա, մինչև ամբողջությամբ ծածկվեն։ -
Սերտ փակել և շուռ տալ։
Անմիջապես փակեք ստերիլ կափարիչներով և շուռ տվեք բանկաները գլխիվայր։ Տաք սրբիչով փաթաթեք ու թողեք սառչի։ -
Պահպանել զով ու մութ տեղում։
Սառչելուց հետո տեղափոխեք մառան կամ պահեստային սենյակ։
💡 Հուշում
Եթե կոմպոտը պատրաստում եք նույն օրը օգտագործելու համար, կարող եք պակաս շաքար օգտագործել և պահել սառնարանում։
Կարող եք ավելացնել մի փոքր վանիլին կամ դարչին՝ բույրը հարստացնելու համար։
