Պատրաստեք ծիրանի կոմպոտ․ Ահա ամենահամեղ և ճիշտ բաղադրատոմսը

Դիտումներ 389
Պատրաստեք ծիրանի կոմպոտ․ Ահա ամենահամեղ և ճիշտ բաղադրատոմսը

Տնական ծիրանի կոմպոտը համեղ, թարմացնող և առողջարար խմիչք է՝ հատկապես ամառվա շոգ օրերին։ Հետևեք այս հեշտ բաղադրատոմսին՝ պատրաստելու համար անուշաբույր կոմպոտ՝ բնական ծիրաններից։

 

 

Բաղադրիչներ՝

  • Ծիրան – 1 կգ (միջին հասած, բայց պինդ)

  • Շաքարավազ – 300-400 գ (ըստ ճաշակի)

  • Ջուր – 2.5-3 լիտր

  • Կիտրոնաթթու – ½ թեյի գդալ (կամ կիտրոնի հյութ՝ ըստ ցանկության, պահպանման համար)

 


Պատրաստման եղանակը՝

 

 

  1. Լվանալ և նախապատրաստել ծիրանները։
    Ծիրանները լավ լվացեք։ Եթե մեծ են կամ շատ հասած, կարող եք կիսել ու հեռացնել կորիզները։ Եթե ցանկանում եք՝ կարող եք թողնել ամբողջությամբ։

  1. Ստերիլացնել բանկաները։
    Բանկաները և կափարիչները լավ լվացեք և ստերիլացրեք՝ եռացրած ջրի կամ ջեռոցում տաքացնելու միջոցով։

  2. Լցնել ծիրանները բանկաներում։
    Բանկաները լցրեք ծիրաններով՝ մոտ 1/3 կամ կեսը թողնելով ազատ։

  3. Եփել օշարակը։
    Ջուրը եռացրեք, ավելացրեք շաքարավազը և խառնեք մինչև լուծվի։ Ցանկության դեպքում ավելացրեք նաև կիտրոնաթթու՝ պահվածքը երկարացնելու համար։

  4. Լցնել օշարակը բանկաների մեջ։
    Տաք օշարակը լցրեք ծիրանների վրա, մինչև ամբողջությամբ ծածկվեն։

  5. Սերտ փակել և շուռ տալ։
    Անմիջապես փակեք ստերիլ կափարիչներով և շուռ տվեք բանկաները գլխիվայր։ Տաք սրբիչով փաթաթեք ու թողեք սառչի։

  6. Պահպանել զով ու մութ տեղում։
    Սառչելուց հետո տեղափոխեք մառան կամ պահեստային սենյակ։

 

💡 Հուշում

Եթե կոմպոտը պատրաստում եք նույն օրը օգտագործելու համար, կարող եք պակաս շաքար օգտագործել և պահել սառնարանում։

Կարող եք ավելացնել մի փոքր վանիլին կամ դարչին՝ բույրը հարստացնելու համար։

Ամենաընթերցվածը
Փակել գովազդը