Ի՞նչ մթերքներ պետք է բացառեն 40-ն անց կանայք՝ առողջական խնդիրներից խուսափելու համար
Ուշադրություն դարձրեք կաթնային և բուսական ծագմամբ սպիտակուցներին:
Տարիքի հետ մսի քանակը պետք է պակասեցնել, քանի որ այն սկսում է վատ յուրացվել:
Ուստի սննդակարգում ներառեք կաթնաշոռ, պանիր, սունկ:
Եթե դժվար է մսից հրաժարվել, ընտրեք ավելի նուրբ ու անյուղ միս, օրինակ՝ նապաստակի և հավի:
Արթնանալուց անմիջապես հետո, նաև ուտելու ընդմիջումների ժամանակ ջուր խմեք:
Օրական մեկ բաժակից ավել սուրճ չի կարելի:
Բացառեք քաղցր գազավորված ըմպելիքները, արագ սնունդը, հացամթերքը:
Ուշադրություն դարձրեք քնջութին:
Այն պարունակում է ֆիտոթէստրոգեններ՝ կանանց սեռական հորմոնների բուսական տարբերակներ:
Այդ սերմերն օգնում են կարգավորել նյութափոխանակությունը և նվազեցնել վատ խոլեստերինի մակարդակը:
Օգտագործեք 3 թեյի գդալից ոչ շատ:
Հրաժարվեք ալկոհոլից, եթե ուզում եք բարեկազմ լինել և որ աղիները լավ գործեն:
Ծովի յուղոտ ձուկը 40 տարեկանից մեծ կանանց համար լավագույն մթերքներից է:
Դրա մեջ պարունակվող պոլիչհագեցած ճարպերը կապահովեն անոթների պաշտպանությունը, կլավացնեն հիշողությունը, փայլ կտան խամրած մազերին ու մաշկին: