Գինու եզակի հատկությունների մասին, որոնք ոչ ոք չգիտի, շատ օգտակար է
Ջորջթաունի համալսարանի գիտնականները ապացուցել են, որ կարմիր գինին օրգանիզմը պաշտպանում է ճարպոտ և քաղցր ուտելիքի բացասական ազդեցությունից:
Բանն այն է, որ նրանում պարունակվող ռեսվերատրոլ նյութը դանդաղեցնում է շաքարախտի զարգացումը և նպաստում է կյանքի տևողության ավելացմանը:
1. Նվազեցնում է կրծքագեղձի քաղցկեղի զարգացման ռիսկը
2. Կանխում է կարիեսը
3. Կերպարանափոխում է մաշկը (օգտագործվում է կոսմետիկայում):
4. Բարձրացնում է «լավ» խոլեստերինի մակարդակը
5. Լավացնում է հիշողությունը
Սակայն պետք է հիշել նաև վնասների մասին
1. Մեծ քանակություններով գինին վնասում է լյարդը:
2. Գինու չափազանց օգտագործումը հանգեցնում է ալկոհոլիզմի:
3. Գինին դժվարացնում է մկանների առողջացումը: Իսկ ամենօրյա տևական օգտագործումը կարող է հանգեցնել մկանային թուլության և նույնիսկ մկանային հյուսվածքների անդառնալի վնասվածքի: