Այս խոհարարական գաղտնիքը դուք չգիտեք․ Այն օգտագործում են համաշխարհային խոհարարները
1 Սուրճը չի կարելի եռացնել: Սակայն, եթե այնուամենայնիվ այն եռացել է, ապա անմիջապես սրճեփը կրակից վերցնելով՝ մի քանի կաթիլ սառը ջուր ավելացրեք:
2 Որպեսզի լիմոնից շատ հյութ ստացվի, հարկավոր է լիմոնը ճզմելուց առաջ 5 րոպե պահել տաք ջրի մեջ:
3 Կարկանդակի համար նախատեսված բրինձը եփելիս, ջրի մեջ մեկ ճաշի գդալ քացախ լցրեք, և բրինձը կլինի սպիտակաթույր և հատիկավոր:
4 Որպեսզի թթվասերով պատրաստվող կերակրալեցուկը չկտրվի, թթվասերին կաթ ավելացրեք:
5 Միջուկի համար նախատեսված կաղամբը կտրատելուց հետո ցողեք եռացած ջրով, իսկ հետո նաև սառը ջրով: Լավ քամել և տապակել: Այդ դեպքում կաղամբի գույնը չի մգանա՝ դառնալով շականակագույն:
6 Կարտոֆիլը կեղևով եփելիս, երբեմն փշրվում է: Որպեսզի դա տեղի չունենա, ջրի մեջ մի քանի կաթիլ քացախ ավելացրեք:
7 Սուրճի եփի ավարտին ավելացրած մի պտղունց աղը ըմպելիքին հատուկ համ և բույր կհաղորդի:
8 Նախօրոք մի քիչ քացախի մեջ հալեցված երկու կտոր շաքարը, կարող է սոուսի մեջ փոխարինել սպիտակ գինուն:
9 Որպեսզի բրինձը սպիտակ և հատիկավոր լինի, այն լցրեք եռացող աղ արած ջրի մեջ՝ ավելացնելով մի քանի կաթիլ լիմոնի հյութ կամ ջրի մեջ բացած լիմոնաթթու: Պղնձի կափարիչը մի փակեք:
10 Նրբերշիկը համեղ կստացվի, եթե ոչ թե եփել, այլ մանանեխ քսել և տապակել ձեթի մեջ՝ թույլ կրակին: