Բաղադրամասեր

500 մլ կաթ,

1 ճաշի դգալ կարտոֆիլի օսլա,

1 հատ վանիլի պատիճ,

3 ճաշի գդալ շաքարավազ,

1 ճաշի գդալ քերած շոկոլադ

Պատրաստման եղանակը

Վանիլի պատիճը կտրել երկարությամբ երոկու հավասար մասերի, սուր դանակով հանել կորիզները։

Օսլան խառնել կես բաժակ կաթով։ Խառնել թեյի գդալով, որպեսզի գնդիկներ չառաջանան

Մնացած կաթը լցնել թասի մեջ, ավելացնել վանիլը և սերմերը, հասցնել եռման։ Կրակը թուլացնել և հանել վանիլը, ավելացնել կաթով խառնած օսլան։

Ավելացնել շաքարավազ կամ մեղր` անընդմեջ խառնելով 2-3 րոպե։

Պատրաստի կիսելը սառեցնել կես ժամ և մատուցել։