Բաղադրամասեր

100 գ ոչխարի մսին՝

100 գ խաղողի տերև,

5 գ բրինձ,

20 գ գլուխ սոխ,

50 գ մածուն,

2 գ սխտոր (կամ 1 գ դարչին, 10 գ շաքար),

աղը, պղպեղը և կանաչեղենը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

խաղողի թարմ տերևները 2—3 րոպե դնել եռման ջրի մեջ (եռացնել չի կարելի, որպեսզի չեփվեն), որից հետո պոչերը կտրել: Վերցնել խաղողի 1 —2 տերև մեջը դնել մսից պատրաստած խճողակը և ծրարաձև փաթաթել:

Տոլման մատուցել, վրան լցնելով գոյացած հյութից: Աոանձին մատուցել ծեծած սխտորով կամ շաքարով ու դարչինով մածուն: