Բաղադրամասեր

2 բաժալ շաքարավազ,

5 հատ հավի ձու,

200 գ սերուցքային կարագ,

1 բաժակ թթվասեր,

2 բաժակ ցորենի ալյուր

2 ճաշի գդալ կակաո,

1 թեյի գդալ սոդա

Պատրաստման եղանակը

Ձուն խառնել շաքարավազի հետ, մինչ սպիտակ փռփուռ առաջանալը։ Ավելացնել 2 բաժակ ալյուր, սոդա, հալաեցրած կարագ, թթվասեր և լավ խառնել։ Խմորը բաժանել 2 հավասար մասերի։ Մեկի մեջ ավելացնել 2 ճաշի գդալ ալյուր, իսկ մյուսի մեջ ավելացնել 2 ճաշի գդալ կակաո։ Լավ խառնել, որպեսզի գնդիկներ չլինեն։ Խմորը պետք է թթվասերից պինդ չլինի։

Կաթսան պատել կարագով։ Հերթով ավելացնել տարբեր խմորներ, ճաշի գդալով, չխառնել։ Թխել նախապես տաքացրած 200 աստիճանի ջեռոցում։