Բաղադրամասեր

150 գ կաթ,

120 գ սերուցքային կարագ,

150 գ ջուր,

120 գ ցորենի ալյուր,

20 գ շաքարավազ,

6 հատ հավի ձու,

280 գ եփած կրեմ,

300 գ 38%-անոց սերուցքներ,

7 գ ժելատին,

50 գ սև սուրճ,

150 գ մասկարպոնե պանիր,

100 գ 10%-անոց սերուցքներ,

500 գ մարմելադ,

30 մլ եգիպտացորենի օշարակ,

1,1 կգ շաքարավազի փոշի,

300 գ բիսկվիտ,

100 գ դեղձի ջեմ,

ներկ մի պտղունց,

50 գ եգիպտացորենի օսլա,

2 ճաշի գդալ կակաո

Պատրաստման եղանակը

Պատրաստել եփված խմորը: Խառնել ջուրը և կաթը, ավելացնել կարագի կտրատած կտորներ և շաքարավազ։ Դնել մարմանդ կրակի վրա և հասցնել եռման։ Ավելացել ալյուր և խառնել։ Խառնել այնքան, որ խմորը դառնա պինդ և միատարր։ Անջատել կրակը։ Խառնել մեկ հատ ձվի հետ։ Ամանը քսել կարագով։ Խմորը լցնել մեշոկի մեջ և իրարից ոչ շատ հեռավորության վրա դասավորել խմորիկները։ Թխել 200 աստիճանում, մինչև թխվելը։

Տարիմասի կրեմը պատրաստելու համար նախապես 35-38%-անոց սերուցքները խառնել խառնել ջրով մինչը պնդանալը:Եփել 50 մլ սուրճ։ Թողնել սուրջը սռչի ևա ավելացնել ժելատինը և լավ խառել։ Խառնուրդի վրա ավելացնել 200 գրամ եփած կրեմը։ Խառնուրդը հասցնել սենյակային ջերմաստիճանի և դանդաղ խառնել սերուցքի հետ։ Խմորիկների մեջ լցնել կրեմը։

Փխրուկների պատրաստում։ 80 գ եփած կրեմը խառնել 2 ճաշի գդալ շաքարավազի փոշու հետ և մասկարպոնե պանրի հետ։ Դանդաղ ավելացնել 10%-անոց սերուցքներ:

Բուրգի նման հավեքելու համար ամեն մի խմորը պետք է կպցնել մյուին պանրի միջոցով և ամեն շերտի վրա շաղ տալ կակաո։ Պատրաստի բուրգը փաթաթել թարմ թխած բարակ բիսկվիթով՝ 1սմ հաստության։ Փակել թղթով և դնել սառնարանում, որպեսզի սառչի։

Մաստիկայի պատրաստում։ Մանր սպիտակ մարմելադների վրա ավելացնել եգիպտացորենի օշարակ, ավեալցնել կանաչ ներկանյութ և դնել միկրոալիքային վառարանում 2-3 րոպե։ Պետք է լավ ուռեն։ Ստացված մարմելադները խառնել շաքարավազի փոշու մեջ, միատարր զանգված ստանալու համար։ Մաստիկայի մի մասը գրտնակել․ բացել բարակ շերտի, որով պետք է փաթաթել բուրգը։ նախապես վրան քսելով ջեմ։ Մնացած մասը գրտնակել, կտրատել փոքր կտորների և շարել տորտի վրա, նախապես թռչելով ջրի մեջ։

Վերջում կարելի է զարդարել մրգի կտորներով՝ ելակ, մալինա...