Բաղադրամասեր

150 գ տավարի մսին՝

25 գ բուլղարական տաքդեղ,

0,02 գ չաման,

0,1 գ կարմիր պղպեղ,

20 գ հալած յուղ,

40 գ պոմիղոր,

50 գ վարունգ,

1/4 ձու,

աղը, սխտորը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Մանր կտորներով կտրտած տավարի փափուկ միսը երկու անգամ մսաղացով աղալ սխտորի և բուլղարական տաքդեղի հետ միասին:

Աղացած մսի մեջ գցել չամանի (քեմոնի) սերմ, կարմիր պղպեղ, աղ և լավ խառնել: Դրանից հետո այղ խճողակից ձևավորել մանր գնդիկներ, թաթախել հարած ձվի մեջ և տապակել հալած յուղով:

Մսի կոլոլակը մատուցել պոմիդորի և վարունգի հետ: