Բաղադրամասեր

125 գ տավարի մսին՝

200 գ կարտոֆիլ,

25 գ հալած յուղ,

ձու,

15 գ պաքսիմատ,

15 գ լիմոն,

աղը, պդպեղը, մաղադանոսը՝ ըստ ճաշակի։

Պատրաստման եղանակը

Տավարի փափուկ միսը երկու անգամ մսաղացով աղալ, ավելացնել աղ, պղպեղ, ձվի ղեղնուց, մանր կտրտած համեմ և լավ խառնել: Այղ զանգվածից ձևավորել ընկույզի մեծության գնդիկներ։ Պատրաստած գնդիկներր թաթախել ձվի սպիտակուցում, այնուհետև պաքսիմատ քսել և յուղով տապակել։

Բոժոժի հետ մատուցել տապակած կարտոֆիլ՝ յուղր հետը, աոանձին մատուցել լիմոն։