Բաղադրամասեր

Տավարի փափուկ միս – 1կգ,

Ալյուր – 1 ճ/գ,

Սխտոր – 1 պճեղ,

Սոխ – 1 մեծ գլուխ,

Կարմիր չոր գինի – 300գ,

Աղ, աղացած սև պղպեղ,

մաղադանոս,

Հալած յուղ – 50գ,

Սունկ – 300գ,

Դափնու տերև – 1 հատ

Պատրաստման եղանակը

Թավան տաքացնել յուղով, տապակել միսը, որը պետք է նախօրոք կտրտել 40-50 գրամանոց կտորների, ավելացնել ալյուրը, մանր կտրատած սոխն ու սխտորը տապակել միասին մոտ 5 րոպե:

Ավելացնել գինու և ջրի խառնուրդը 1/1 հարաբերությամբ այնպես, որ միսն ամբողջովին ծածկվի, ավելացնել մաղադանոս կամ այլ կանաչիներ՝ ըստ ճաշակի, աղացած սև պղպեղը, դափնու տերևը, ծածկել կափարիչով և եփել ևս 2.5 ժամ: Սունկը եփել առանձին, վերջում լցնել մսի վրա: