Բաղադրամասեր

50 գ կարագ,

1 փունջ համեմ,

50 գ ձեթ,

1 գլուխ սոխ,

6 հատ ձու,

500գ կարտոֆիլ,

աղը, պղպեղը և մաղադանոսը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Կարտոֆիլը մաքրել և կտրատել բարակ կլորների։ Սոխը կտրատել և տապակել կարագի և ձեթի խարնուրդի վրա, հասցնելով ոսկեգույնի, այնուհետ ավելացնել կարտոֆիլը, տապակել այնքան, քանի դեռ կարտոֆիլը չի փափկե, բայց շատ պետք չէ եփվի։

Խորը ամանի մեջ խառնել ձվերը, աղի և պղպեղի հետ։ Զանգվածի վրա ավելացնել կարտոֆիլները սոխի հետ և խառնել։

Զանգվածը լցնել ամանի մեջ և եփել 5 րոպե։ Միաժամանակ ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճանի և ամանը դնել այնտեղ։ Թողնել 4-5 րոպե։

Մատուցել սպիտակ հացով, ձիթապտղի ձեթով և սխտորով։