Բաղադրամասեր

6 հատ սմբուկին ՝

2 հատ գազար,

4 հատ քղցր պղպեղ

2 հատ սոխ,

2 ճաշի գդալ քացախ,

ձիթայուղ,

աղը, պղպեղը, մաղադանոս ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Սմբուկը լվանալ, բարակ կտրատել, համեմել աղով: Լավ խառնել մինչև սմբուկի հյութը դուրս տա:

Թողնել սառնարանում առնվազն 8 ժամ: Այնուհետ լավ քամել և տապակել բուսական յուղով:

Պղպեղը բարակ կտրատել, գազարն անցկացնել քերիչով: Խառնում ենք սմբուկին, , ավելացնում ենք սխտորը, սոխն ու շարունակում տապակել, այնուհետ ավելացնենում ենք քացախը, կանաչին, աղ ու պղպեղով համեմունք ենք և 12 ժամ թողնում ենք սառնարանում:

Ցանկության դեպքում կարող եք ավելացնել նաև չինական բրինձ