Բաղադրամասեր

կակաո - 1 թ/գդ,

ելակի ջեմ - 2 ճ/գդ,

շաքարի փոշի - 2 ճ/գդ,

Խմորի համար ՝

ձվի սպիտակուց - 8 հատ,

շաքարավազ - 200 գր,

սև շոկոլադ - 100 գր,

ալյուր - 50 գր

Կրեմի համար ՝

շաքարավազ - 100 գր,

փխրեցուցիչ - 30 գր,

ձվի դեղնուց - 2 հատ,

կաթ - 400 մլ,

կարագ - 250 գր,

վանիլին - 2 գր

Պատրաստման եղանակը

Շոկոլադը գոլորշու վրա հալեցնում ենք և թողնում հովանա:

Պատրաստում ենք կրեմը: Ամանի մեջ խառնում ենք շաքարավազը, փխրեցուցիչն ու վանիլինը: Ավելացնում ենք ձվի դեղնուցները, մի քանի գդալ կաթ և խառնում ենք: Մեկ այլ ամանի մեջ լցնում ենք կաթն ու մնացած շաքարավազը և մարմանդ կրակին հալեցնում: Կամաց-կամաց ավելացնում ենք փխրեցուցիչով զանգվածը և լավ խառնում:

Կրեմը վերցնում ենք կրակից և ծածկում պոլիէթիլենային թաղանթով:

Պատրաստում ենք բիսկվիթը: Սպիտակուցները լավ հարում ենք, ավելացնում շաքարավազն ու շոկոլադը և թիակով լավ խառնում ենք: Խմոը խոհարարական պարկի օգնությամբ լցնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ:

Թխում ենք նախօրոք 220 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 15 րոպե: Թողնում ենք 10 րոպե հովանա:

Յուղաթղթով ռուլետանման փաթաթում ենք: Կարագը լավ հարում ենք և լցնում կերմի մեջ: Փաթաթած բիսկվիթը բացում ենք, վրան ջեմ և կրեմ քսում:

Ռուլետը փաթաթում ենք և տեղափոխում սառնարան: Մի քանի ժամ անց հանում ենք և կակաո ցանում: Մատուցելուց առաջ շաքարի փոշի ենք ցանում: