Բաղադրամասեր

1 կգ պոմիդորին՝

200 գ քացախ,

200 գ ջուր,

40 գ աղ,

5 գ դարչին,

3 հատիկ սև պղպեղ,

5 հատիկ բուրավետ պղպեղ,

3 դափնու տերև

Պատրաստման եղանակը

Թթվաջուր պատրաստելու համար գինու քացախը նոսրացնում են եռացրած և պաղեցրած ջրով, ավելացնում են աղ, շաքար, դարչին, մեխակ և այլ ամոքանք, եռացնում և պաղեցնում են։ Եթե 3 օրվա ընթացքում թթվաջուրը պղտորվի, ապա այդ ջուրը պետք է թափել, եռացնել պաղեցնել և նորից լցնել բանկայի մեջ։

Ոչ-մեծ պոմիդորները լվանալ, բանկայում դարսել և վրան թթվաջուր լցնել: