Բաղադրամասեր

150 գ ճուտին՝

15 գ պաքսիմատ,

3 գ ալյուր,

20 գ հալած յուղ,

15 գ կարագ,

8 գ զանազան թթուներ,

աղը,մաղադանոսը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Նախապատրաստած ճուտը եփել, կիսել, վրան աղ ցանել, ալյուրում թաթախել, իսկ հետո թրջել հարած ձվում, երկու կողմից ծեծած պաքսիմատ ցանել և անընդհատ շրջելով յուղով տապակել:

Ճուտը մատուցել սկուտեղում, վրան դնել հալած կարագ, շուրջը դնել թթու դրած բանջարեղեն և զարդարել մաղադանոսով։