Բաղադրամասեր

կաթ - 250 մլ,

աղ - 1 թ/գդ,

շաքարավազ - 4 ճ/գդ,

ձու - 2 հատ,

ձվի դեղնուց - 1 հատ,

քունջութ - ըստ ճաշակի,

ալյուր - 550 գր,

կարագ - 100 գր,

խմորիչ - 30 գր,

նրբերշիկ - 18 հատ

Պատրաստման եղանակը

Տաք կաթի մեջ լցնում ենք խմորիչը, ավելացնում շաքարավազը, աղը և խառնում ենք: Կարագը հալեցնում ենք, մի քիչ հովացնում և ձվերի հետ միասին լցնում խառնուրդի մեջ: Վերջում ավելացնում ենք մաղած ալյուրը և խմոր հունցում (թողնում ենք 1,5-2 ժամ):

Նրբերշիկները եփում ենք, խմորը 18 հավասար մասերի բաժանում և գրտնակում: Խմորի մի ծայրում դնում ենք նրբերշիկը, մյուսի վրա կտրվածքներ անում: Փաթաթում ենք: Գծերը նույնպես ամրացնում ենք:

Թողնում ենք 20 րոպե, այնուհետև քսում ձվի դեղնուցը, քունջութ ցանում և թխում 25-30 րոպե 190 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: