Բաղադրամասեր

Ալյուր - 1 բաժակ

Սերուցքային կարագ - 3 ճ/գ

Ջուր - 2,5 բաժակ

Շաքարավազ - 2 ճ/գ

Հավկիթ - 2 հատ

Աղ - մի պտղունց

Բուսական յուղ - 50 մլ

Պատրաստման եղանակը

Առանձին խորը ամանում հարում ենք ձուն, ավելացնում աղ, շաքարավազ և կրկին հարում:

Զանգվածին ավելացնում ենք ջուր և կրկին հարում:

Ճիշտ քանակությամբ վերցված ալյուրը մաղելով ավելացնում ենք զանգվածին և հարում էլեկտրական հարիչով:

Հարում ենք այնքան, որ ալյուրի գնդիկներ ընդհանրապես չմնան:

Պատրաստի խմորին ավելացնում ենք հալեցրած սերուցքային կարագը և խառնում:

Վերջ, ձեր նրբաբլիթի խմորը պատրաստ է թխվելու համար: Նրբաբլիթները թխում ենք փոքրիկ տապակի մեջ՝ նախապես մի փոքր բուսական յուղ ավելացնելով: