Բաղադրամասեր

5 կգ խոզի բդին ՝

սխտոր 15 պճեղ ,

գազար 1 հատ,

մանանեխ 2 ճաշի գդալ,

պղպեղի հատիկներ 20 հատ,

քրքում 1 թեյի գդալ,

դափնու տերև ,

սև պղպեղ, աղ

Պատրաստման եղանակը

Խոզի բուդը պատառաքաղով ծակծկել, տեղ-տեղ դանակով անցք անել և մեջը խրել սխտորը, գազարը (շրջանաձև կտրատած) և հատիկ պղպեղը. 4-5 ժամ թողնել աղաջրում։

Այնուհետև դուրս բերել։ Համեմել մանանեխով, աղով ու համեմունքներով, տեղափոխել կաղապարի մեջ, կողքերը դափնու տերևներ շարել, ապա ծածկել փայլաթիթեղով։

Կաղապարի մեջ ջուր լցնել և 220° С ջեռոցում եփել 4 ժամ։ Վերջում հեռացնել փայլաթիթեղը և թողնել՝ կարմրի։