Բաղադրամասեր

1 կգ խմորին՝

150 գ ջուր,

30 գ թթխմոր,

300 գ ալյուր,

7 գ աղ,

1 ձու,

50 գ շաքար,

35 գ յուղ,

120 գ կաթ կամ մածուն

Պատրաստման եղանակը

Մեկ կիլոգրամ խմոր ստանալու համար՝ 150 գ գոլ ջրի մեջ (30——35°) լուծել 30 գ թթխմոր,լցնել 300 գ ալյուր և թույլ խմոր հունցել, երեսին այյուր ցանել և թթվեցնել 2—3 ժամ։ Երբ թթխմորի ծավալը 2—3 անգամ մեծանա, դրան ավելացնել 7 գ աղ, մեկ ձու, 50 գ շաքար, 55 գ յուղ, 120 գ կաթ կամ մածուն և շաղախել սովորական խմոր։ Խմորը դնել թթվելու 1 —2 ժամ։