Բաղադրամասեր

Միջուկի համար ՝

1 կգ տավարի յուղոտ մսին ՝

3 գլուխ աղացած սոխ,

ընկույզ,

բահար (հոտավետ պղպեղ),

աղ,

վերին շերտի համար ՝

1 կգ տավարի անյուղ մսին ՝

500 գր բլղուր,

աղ և կարմիր պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

Միջուկի համար տապակել միսը և գլուխ սոխը։

Ավելացնել ընկույզ, այնուհետև բահար և աղ։

Վերին շերտը պատրաստելու համար միսն ու բլղուրը աղալ, համեմել կարմիր պղպեղով և աղով

Երբ պատրաստ է եւ միջուկի, եւ վերին շերտի միսը, հարկավոր է բլղուրով մսից գնդեր պատրաստել, եւ լցոնել միջուկով՝ փորձելով տալ կիտրոնի ձեւ: Իշլի քյուֆթան խաշելուց հետո նախընտրելի է մատուցել լիմոնով:

իշլի քյուֆթա պատրաստելու համար հարկավոր է քիչ ձավար եւ շատ միսը օգտագործել: