Բաղադրամասեր

Կաթ` 1 բաժակ,

Չոր խմորիչ` 1 ճաշի գդալ,

Բուսական յուղ` 150 գր. ,

Աղ` մի պտղունց,

Կարագ` 100 գր.,

Մածուն` 500 գր,

Ձու` 1 հատ,

Ալյուր` 0.8-1 կգ,

Շաքարավազ` մեկ պտղունց

Միջուկի համար `

Պանիր (ցանկալի է իմերեթական) ՝ 1 կգ,

Ձու (միայն դեղնուցը) վրան քսելու համր` 1 հատ,

Ձու` 1-2 հատ (ըստ ցանկության),

Կարագ` 50 գր,

Թթվասեր՝ վրան քսելու համար- 1 ճաշի գդալ

Պատրաստման եղանակը

Տաքացնել կաթը, ցանել շաքարավազը և խմորիչը, լցնել մի փոքր բուսական յուղ, լցնել ալյուրը և 15 րոպե դնել տաք տեղում: Դրանից հետո ավելացնել մածունը և ալյուրի մեծ մասը, կոտրել ձուն և հարել: Անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել ալյուր: Ավելացնել հալեցված և հովացրած կարագը և աղ: Շարունակել հարել ևս 20 րոպե՝ ժամանակ առ ժամանակ ձեռքերին բուսական յուղ ավելացնելով և այն խմորի վրա տարածելով: Պատրաստի խմորը չպետք է կպչի մատներին: Խմորից գունդ պատրաստել, ցանել ալյուրով, ծածկել սրբիչով և 2 ժամ թողնել տաք տեղում: Հունցել և թողնել հանգստանա ևս 1-1.5 ժամ:

Միջուկի համար քերել պանիրը, ըստ ցանկության հարել 1-2 ձու և ավելացնել փափկեցված կարագը:

Պատրաստի խմորը բաժանել ըստ մասնաբաժինների՝ նայած թե ինչ չափի եք ցանկանում մեկ կտորը լինի: Մեկ մասնաբաժինը գնդել և բացել, ցանել ալյուր: Քերած պանիրը նույնպես բաժանել ըստ մասնաբաժինների այնպես, որ բոլոր կտորները հավասարաչափ պանիր ունենան: Պանրից գունդ պատրաստել, դնել խմորի կենտրոնում, խմորի անկյունները հավաքել և քարկապ անել:

Այնուհետև խմորը շրջել և գրդնակել մինչև մեկ սանտիմետր դառնալը: Խաչապուրու վրա քսել ձվի դեղնուցի և թթվասերի խառնուրդը, դնել ափի մեջ և տակը յուղ քսել, պատառաքաղով մի քանի անգամ ծակծկել, իսկ մեջտեղում փոքրիկ անցք բացել:

Թխել 180 աստիճան տաքացված ջեռոցում 20-25 րոպե: Երբ երեսը վարդագույն դառնա, հանել խաչապուրին և ծածկել սրբիչով: Մատուցել 10 րոպե հետո, երբ պանիրը կպնդանա և չի ծորա կտրելու ժամանակ: