Բաղադրամասեր

80 գ բրինձ կամ ձավար,

25 գ հալած յուղ,

25 գ ծիրանաչիր,

25 գ չամիչ,

25 գ սև սալոր,

15 գ նուշ,

25 գ մեղր,

աղը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Պատրաստել քամովի փլավ։ Նուշը եռման ջրի մեջ գցել,կեղևը հեռացնել և մանր կտրտել։ Չորացրած միրգը ընտրել և լվանալ: Մեղրը ջրով բաց անել 1/1 հարաբերությամբ:

Չորացրած միրգը և նուշը յուղով տապակել վրան լցնել բաց արած մեղրը և թողնել որ եռա։ Փլավը մատուցել՝ վրան մրգի խույս լցրած։