Բաղադրամասեր

1.5 կգ տավարի մսին ՝

խոզի յուղոտ միս – 0.5 կգ,

գլուխ սոխ – 450 գ,

սմբուկ – 5 հատ

լոլիկ – 4-5 հատ

կաղամբ – 1 գլուխ,

պղպեղ – 4-5 հատ,

համեմ – 1 փունջ,

սամիթ,մաղադանոս, ռեհան – 1-ական ճյուղ,

կլոր բրինձ – 2/3 բաժակ,

աղ, սև աղացած պղպեղ,

տոմատի մածուկ – 4-5 ճ. գդ.

Պատրաստման եղանակը

Միսը աղալ: Կանաչին, սոխը մաքրել, լվանալ, աղալ ևխառնել մսին, աղ, պղպեղ ցանել:

Բրինձը լվանալ, խառնել մսին: Եթե միսը բավականաչափ յուղոտ չէ, մի քիչ յուղ կամ կարագ ավելացնել:

Սմբուկը լվանալ, կոթը հեռացնել, միջուկը զգուշորեն հանել, փորել: Պղպեղի վերին մասը կափարիչի պես կտրել, սերմերը հանել: Լոլիկը նույնպես փորել:

Կաղամբի թերթերը աղաջրում կիսաեփ անել: Մսով լցոնել փորած լոլիկները, պղպեղները, սմբուկները: Մնացած միսը փաթաթել կաղամբի թերթերով:

Կաթսայի մեջ իրար շատ մոտ շարել լցոնած բանջարեղենն այնպես, որ դատակ տարածություն գրեթե չմնա: Վրան լցնել ջրով բացած տոմատի մածուկը, ափսեով ծածկել, եփել մարմանդ կրակի վրա: