Բաղադրամասեր

140 գրամ ցորենի ալյուր,

60 գրամ ձվի սպիտակուց,

460 գրամ շաքարավազ,

1/2 թեյի գդալ լիմոնի թթու,

100 գրամ խտացրած կաթ,

4 գրամ ագար-ագար,

2 գրամ վանիլի էկստրակտ,

75 գրամ շոկոլադ,

350 գրամ սերոցքային կարագ,

2 հատ հավի ձու

Պատրաստման եղանակը

Ագարը թրչել 140 մլ ջրում մի քանի ժամ։ Կարագը պահել սեյակային ջերմաստիճանում, որպեսզի հալի։ Շերտերի համար խառնել 100 գրամ կարագը, 100 գրամ շաքարավազով։ Ավելացնել 2 հատ ձու,վանիլին։ Հարել մինչև սպիտակելը և շաքարավազի հալելը։ Թղթի վրա մատիտով նկարել ֆորման։ Խմորը բացել երկու կլորի, ֆորմաների չափսերով։ Թխել 200-230 աստիճանում 10 րոպե։ Եթե շերտերը մեծ են, կողքերի կտրատել։ Սարեցնել չհանելով թղթի վրայից։

Հարել 200 գրամ կարագը և 100 գրամ խտացրած կաթը։ Ավելացնել վանիլին և պահել որոշ ժամանակ։ Ագարով ջուրը մարմանդ կրակի վրա հասցնել եռման։ Անընդհատ հարել, որպեսզի ագարը ամբողջությամբ հալի։ Եռացնել 1 րոպե։ Ավելացնել 40 գրամ շաքարավազ և դնել միջին կրակի վրա։ Անընդմեջ խառնելով հասցնել եռման։ Երբ առաջանա սպիտակ փրփուր հանել կրակից։

Ստուգեք պատրաստ է, թե ոչ, պարզապես գդալով մի փոքր կտոր վերցրեք սիրոպից և եթե նրա հետևից ձգվի բարակ թել, ապա այն պատրաստ է։ Sաքացնել մինչ 80 աստիճանը։ Միաժամանակ հարել սառաց սպիտակուցները մեծ թասի մեջ մինչև կայուն մակերես առաջանալը։ Ավելացնել լիմոնի թթու և հարել մինչև պնդանալը։

Սպիտակուցների վրա ավելացնել բարակ շերտով տաք սիրոպը, զանգվածը պետք է լավ մեծանա։ Հարել մինչև պնդանալը։ Խառնել կարագը և խտացրած կաթը, դանդաղ արագությունով։ Երբ խառնվի սուֆլեն պատրաստ է։ Ֆորման պատել ամբողջությամբ թղթով։ Դնել խմորի մեկ շերտը։ Ավելացնել սուֆլեի կեսը ֆորմայի մեջ։ Վրան դնել ևս մեկ խմորի շերտ և նորից լցնել սուֆլեն։ Պահել սարնարանում 3-4 ժամ։ Շոկելադը հալեցնել կարագի հետ և լցնել տորթի վրա։