Բաղադրամասեր

լուծվող սուրճ - 1 բաժակ,

կաթ - 200 մլ

մասկարպոնե պանիր - 300 գր,

կաթնաշոռ - 500 գր,

թխվածքաբլիթ - 15-20 հատ

լիկյոր - 30 գր,

ժելատին - 15 գր,

շաքարավազ - ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Նախօրոք պատրաստում ենք սուրճը: Ձվի սպիտակուցներն ու դեղնուցներն առանձնացնում ենք: Սպիտակուցները լավ հարում ենք, մեկ այլ ամանի մեջ հարում ենք դեղնուցներն ու շաքարավազը: Տաք կաթի մեջ լուծում ենք ժելատինը: Մեկ ուրիշ ամանի մեջ հարում ենք կաթնաշոռն ու մասկարպոնեն: Ավելացնում ենք կաթնային ու դեղնուցային զանգվածները:

Այնուհետև ավելացնում ենք սպիտակուցային զանգվածն ու թիակով խառնում: Սուրճի մեջ լցնում ենք սրճային լիկյորը:

Սիլիկոնե ձևամանի մեջ կակաո ենք շաղ տալիս: Լցնում ենք մասկարոպոնեով զանգվածը, այնուհետև Սավոյարդիները թաթախում ենք լիկյորային խառնուրդի մեջ և լցնում կրեմի վրա: Կրկին շաղ ենք տալիս կակաոն ու գործողությունը կրկնում ևս մեկ անգամ: Վրան կրեմ ենք քսում:

Տորթ Տիրամիսուն 2 ժամով տեղափոխում ենք սառնարան: