Բաղադրամասեր

2 կգ մրգեր

30 գրամ ժելատին,

2 հատ մրգային ժելե,

,շաքարավազ ըսը ցանկությամբ,

սննդային ներկ

Պատրաստման եղանակը

Ժելատինը և մրգային ժելատինը պատել ջրով և պահել։

Ամանի մեջ լցնել 2 լիտր ջուր, ավելացնել ժելատինը, շաքարավազ, ներկ և հասցնել եռման։

Մրգերը լվանալ, քերել և կտրատել հարմար և սիրուն կլորների։

Ֆորմայի մեջ լցնել մի քանի գդալ ժելե և պահել մի քանի ժամ սարնարանում։

Սարած շերտի վրա գեղեցիկ դասավորել մրգերը և պատել ժելատինով և նորից դնել սարնարան։

Կրկնել քանի դեռ բոլոր մրգերը պատվեն ժելեյով։

Տորթը դնել սարնարանում մի քանի ժամ։

Մատուցելուց առաջ մեկ րոպեվ դնել տաք ջրի մեջ և շրջել ամանի վրա։