Բաղադրամասեր

15 գ ռեհան,

2 ճաշի գդալ ձիթապտղի ձեթ,

2 հատ ձվի դեղնուց,

1 թեյի գդալ մանանեխ,

1 թեյի գդալ սպիտակ գինու քացախ,

500 մլ ձեթ,

աղը՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Ռեհանի տերևները 15 րոպե պահել եռացող ջրում, հանել քամիչով և դնել սառը ջրում։ Հանել Ռեհանը և դատարկել ավելորդ ջուրը։ Դնել բլենդերի մեջ և ավելացնել 2 ճաշի գդալ ձիթապտղի ձեթ։ Հարել 2 րոպե։

Ավելացնել ձվի 2 դեղնուցները, մանանեխը և քացախը։ Անընդմեջ հարելով, դանդաղ ավելացնել ձեթը, քանի դեռ չի ստացվել մայոնեզը։

Մայոնեզի վրա ավելացնել ջուր, կախված պնդությունից, կարող է պետք գալ տարբեր քանակի հեղուկ։ Արդյունքում պետք է ստացվի հեղուկ զանգված։