Աղ դրած ձուկ

Աղ դրած ձուկ
  • Աղ դրած ձուկ
  • Աղ դրած ձուկ
  • Աղ դրած ձուկ

Բաղադրամասեր

  • 1կ գ ծովատառեխ,

  • 6 ճաշի գդալ խոշոր աղ ,

  • 10 հատ հատիկավոր պղպեղ ,

  • 3 ճաշի գդալ շաքարավազ,

  • 3-4 հատ դափնու տերև,

  • 1 լիրտ ջուր

Պատրաստման եղանակը

  • Ամանի մեջ լցնել ջուր և եռացնել,ավելացնել շաքարավազը, խոշոր աղը, հատիկավոր պղպեղը և դափնու տերևները: Մարմանդ կրակի վրա եփել 7-10 րոպե:

  • Սենյակային ջերմաստիճանում հալեցված ձկները լավ լվանալ և ամբողջովին դնել խորը ամանի մեջ:

  • Պատրաստի մարինադը սառեցնել և լցնել ձկների վրա: Դնել սառնարան և պահել 3 օր:

  • 3 օրից հանել սառնարանից և կտրատել ձեր նախընտրսծ ձևով:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ