Բաղադրամասեր

400 գրամ խտացրած կաթ,

3 բաժակ ալյուր,

1 հատ ձու,

5 գրամ սոդա,

Կրեմի համար ՝

4 ճաշի գդալ ալյուր,

2 հատ ձու,

1,5 բաժակ ալյուր,

1,5 բաժալ շաքարավազ,

0,5 լիտր կաթ,

20 գրամ վանիլային շաքարավազ,

200 գրամ կարագ

Պատրաստման եղանակը

Ձուն ու խտացրած կաթը հարել։ Ավելացնել ալյուրը և քացախի մեջ բացած սոդան։ Խմորը մի քանի մասի բաժանել, գրտնակել։

Թխել թավայի մեջ։ Ձուն շաքարավազի հետ հարել։ Ավելացնել կաթ, վանիլային շաքար, ալյուր։ Դնել կրակին, խառնել անընդհատ։ Վերցնել կրակից, ավելացնել կարագը։ Քսել կրեմը շերտերի մեջ։