Ամանորյա «Տոնածառ»

loading...
Ամանորյա «Տոնածառ»
  • Ամանորյա «Տոնածառ»
  • Ամանորյա «Տոնածառ»
  • Ամանորյա «Տոնածառ»

Բաղադրամասեր

  • Ալյուր – 3 բաժակ

  • Շաքար – 3/4 բաժակ

  • Մեղր – 0.5 բաժակ

  • Կարագ – 50 գ

  • Հավի ձու – 2 հատ

  • Սոդա – 0.5 թ/գ

  • Փոշի-համեմունքներ (դարչին, հիլ, իմբիր) – 0.5 թ/գ

  • Ջուր – 1/4

  • Լորի ձու (դեղնուց) – 1 հատ

  • Ջնարակի համար.

  • Լորի ձու (սպիտակուց) – 1 հատ

  • Շաքարի փոշի – 1 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

  • Մաղել ալյուրը: Մեղրը, շաքարը, կարագը և ջուրը լցնել կաթսայի մեջ և տաքացնել մինչև 70-75 աստիճան, անդադար խառնել:

  • Տաքացված խառնուրդի մեջ ավելացնել մաղած ալյուրի կեսը և համեմունքները: Լավ խառնել: Ստացված զանգվածը սառեցնել մինչև սենյակային ջերմաստիճանի, ավելացնել հավի ձվերը, լորի ձվի դեղնուցը, սոդան, մնացած ալյուրը և փափուկ խմոր հունցել: Խմորը պատել փայլաթիթեղով և թողնել 30 րոպե:

  • Հանգստացած խմորը գրտնակել և ստանալ 0.7 սմ հաստության շերտեր:

  • Կաղապարների միջոցով աստղիկներ կտրատել:

  • Թխվածքաբլիթները դնել յուղաթղթով պատված ջեռոցի տապակի վրա և եփել 8 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

  • Պատրաստի թխվածքաբլիթները սառեցնել և զարդարել սպիտակուցային ջնարակով: Երբ ջնարակն ամբողջովին չորանա, սկսել հավաքել տոնածառը:

  • Պատրաստի տոնածառը զարդարել գունավոր կոնֆետներով և շաքարի փոշի ցանել՝ ձյան տեսք ստանալու համար:

Կատեգորիաներ

Պատրաստման բարդությունը

Հեշտ

loading...
loading...