Բաղադրամասեր

3 կգ կարմիր լոլիկ,

200 գ սխտոր,

500 գ պղպեղ,

500 գ սոխ,

500 գ գազար,

500 գ խնձոր,

100 գ շաքարավազ,

10 հատ կծու պղպեղ,

0.5 լ բուսայուղ,

1 ճգ աղ

Պատրաստման եղանակը

Բանջարեղենը լվանալ, մաքրել, պղպեղի սերմերը հեռացնել:

Բոլոր մթերքները մսաղացով անցկացնել, կծու պղպեղն աղալ սերմերի հետ: Լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել աղ և բուսայուղ, խառնել և դնել կրակին: Եռալուց հետո կրակն իջեցնել, եփել երեք ժամ: Անընդհատ խառնել:

Տաք-տաք լցնել բանկաների մեջ, փակել: Շուռ տալ, փաթաթել, թողնել սառչի: