Լյարդի հիվանդություններ

   Խորհուրդ է տրվում օգտագործել  մեծ քանակությամբ բանջարեղեն և մրգեր։ Մեծ քանակությամբ ճարպ և ճարպոտ միսը (մանավանդ ոչխարինը) չի թույլատրվում: Բանջարեղեն կերակուրներից չի կարելի գործածել այնպիսիները, որոնք պարունակում են սիսեռ, ոսպ, լոբի, բակլա, թրթնջուկ, սպանախ և այլն։ Կաթնամթերքներից գործածվում են՝ կաթ, թարմ պանիր և այլն։

   Բանջարեղեն, մսեղեն և ձկնեղեն կերակրատեսակները գործածում են չտապակած վիճակում ։
Հանձնարարվում է լայն չափով գործածել զանազան ձեթեր, ձուն կարելի է գործածել առանց դեղնուցի։