Ընդամենը 4-6 կտոր այս մթերքը կկարգավորի խոլեստերինի մակարդակը 30 օրվա ընթացքում
Սա իմ երբև է տեսած ամենազարմանալի հետազոտությունն է: Դրա արդյունքները ձեզ շատ ավելի կզարմացնեն, քան դուք կարող եք պատկերացնել:
Բարձր խոլեստերինի պատճառով շատ մարդիկ ամեն օր դեղորայք են ընդունում այն նվազեցնելու համար: Բայց այս դեղամիջոցները մեծ վտանգներ են ներկայացնում առողջության համար, հատկապես՝ շաքարախտի զարգացման վտանգ:
Վերջերս գիտնականները հայտնագործություն արեցին, որը կարող էր ամբողջությամբ լուծել այս խնդիրը։ Դա կարող է բառացիորեն ոչնչացնել դեղորայքների հետ կապված հսկայական բիզնեսը՝ այն նվազեցնելու համար:
Հետազոտության ընթացքում գիտնականները ուսումնասիրել են բրազիլական ընկույզ ուտելու ազդեցությունը արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակի վրա:
Կամավորներն օգտագործել են 0, 5, 20 և 50 գրամ բրազիլական ընկույզ (մոտավորապես 0, 1, 4 և 10 ընկույզ): Եվ հետո նրանք չափեցին վատ LDL խոլեստերինի և լավ HDL խոլեստերինի մակարդակները տարբեր ժամանակահատվածներում:
LDL-ի մակարդակը սկսեց նվազել, իսկ LDL-ի լավ մակարդակը սկսեց աճել 9 ժամ օգտագործելուց հետո: Եվ ամենազարմանալին այն էր, որ բրազիլական ընկույզը 20 գրամով բավական էր:
Համեմատության համար նշենք, որ մոտ 4 օր է պահանջվում, որպեսզի դեղամիջոցը սկսի իջեցնել արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը և ընդունվում է ամեն օր:
Մոտ 4-6 բրազիլական ընկույզներ ոչ միայն փոխեցին LDL մակարդակը 9-24 ժամ հետո, այլև պահպանեցին դրանք 30 օր:
Այլ կերպ ասած՝ ամեն օր պոտենցիալ վնասակար կողմնակի ազդեցություն ունեցող դեղամիջոցներ ընդունելու փոխարեն, բավարար է ամիսը մեկ անգամ 20-50 գրամ բրազիլական ընկույզ ուտել:
Գիտնականները հաստատում են, որ դրանց բարձր սելենի պարունակությունը արդյունավետ է LDL-ի իջեցման համար: Եվ նաև HDL մակարդակը բարձրացնելու համար:
Սելենը մարմնի մոտ 20 ֆերմենտների մի մասն է, որոնք ունեն ուժեղ հակաօքսիդանտ ազդեցություն: Այն կարող է նաև պաշտպանել մարմինը դեգեներատիվ հիվանդություններից, ինչպիսիք են շաքարախտը և սկլերոզը:
Այն նաև կարևոր է իմունային և սրտանոթային համակարգի պատշաճ գործունեության համար։ Հատկապես պաշտպանություն սրտի կորոնար հիվանդությունից:
Այս ուսումնասիրությունը ցույց տվեց, որ սելենի մեկ այլ հատկություն է նրա պաշտպանիչ ազդեցությունը LDL-ի դեմ:
Բրազիլական ընկույզի մեծ առավելությունն այն է, որ դրանք պարունակում են մեծ քանակությամբ այլ կարևոր սննդանյութեր: Օրինակ՝ չհագեցած ճարպաթթուներ, սպիտակուցներ, հանքանյութեր՝ մագնեզիում, ֆոսֆոր, կալցիում, ցինկ, երկաթ, կալիում և պղինձ, ինչպես նաև E և B6 վիտամիններ:
Այս ընկույզների ընդունումը կարող է փրկել ձեզ LDL-ն իջեցնող վտանգավոր դեղամիջոցներ ընդունելուց:
Դուք սիրու՞մ եք ընկույզ. Ահա թե ինչ է տեղի ունենում օրգանիզմում, եթե սովորականից շատ ընկույզ եո ուտում
Մենք գիտենք, որ ընկույզը շատ օգտակար է առողջության և հատկապես սրտի առողջության համար՝ նվազեցնելով Ալցհեյմերի հիվանդության վտանգը, բայց քանի՞ ընկույզ կարող ենք օգտագործել՝ չվնասելով մեր առողջությանը:
Մեզանից շատերը շատ են սիրում ընկույզը, քանի որ դրանք շատ համեղ են և օգնում են արագ հագեցնել սովի զգացումը, բայց ահա թե ինչ կկատարվի ձեր օրգանիզմի հետ, եթե չպահպանեք ընկույզ ուտելու առաջարկվող օրական չափաբաժինը։
Օրական չափաբաժինը մոտավորապես 24 նուշ կամ 14 ընկույզ կամ 8 հնդկական ընկույզ է:
Շատ ընդեղեն ուտելու խնդիրն այն է, որ այն կարող է բացասաբար ազդել մեր առողջության վրա.
Բազմաթիվ հետազոտություններ հաստատում են, որ ընկույզն օգնում է նիհարել։
Ընկույզները օգնում են նիհարել, բայց միայն այն դեպքում, եթե դրանք սպառվում են առաջարկվող օրական չափաբաժնի սահմաններում:
Եթե դուք ուտում եք ավելի շատ, քան խորհուրդ է տրվում, դրանք հակառակ ազդեցությունն են ունենում:Ընկույզները բավականին բարձր կալորիականություն ունեն:
Եթե ընկույզ ուտելուց հետո կարող եո փքվածություն զգալ:
Դրանից խուսափելու համար կարևոր է օգտագործել ընկույզի առաջարկված քանակությունը։
Մազաթափություն, փխրուն եղունգներ, բերանի տհաճ հոտ, մկանների և հոդերի ցավ:
Այս բոլոր ախտանիշները սելենիումով թունավորման ախտանիշներ են՝ հազվագյուտ, բայց լուրջ հիվանդություն, որը կարող է առաջանալ մեծ քանակությամբ ընդեղեն օգտագործելու արդյունքում:
Ընկույզներն այնքան հարուստ են սելենով, որ որոշ սննդաբաններ խորհուրդ են տալիս օրական ընդամենը 4 ընկույզ ուտել:
Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։