Ընդամենը 1 բաժակ այս թեյից խմելով՝ ձեր երիկամներն ու լեղապարկը լիովին կմաքրվեն. Ընդամենը 1 բաղադրիչ

Դիտումներ 600

Ընդամենը 1 բաժակ այս թեյից խմելով՝ ձեր երիկամներն ու լեղապարկը լիովին կմաքրվեն. Ընդամենը 1 բաղադրիչ

Շատ քչերը գիտեն, որ ավոկադոյի կորիզը բուժիչ գանձ է:
Ավոկադոյի կորիզը հզոր հակասնկային և հակամանրէային հատկություններ ունի: Այն կօգնի պայքարել քենդիդիոզի, վիրուսային և վարակիչ հիվանդությունների դեմ։

Ավոկադոյի կորիզի հակաբորբոքային հատկությունները օգնում են նրանց, ովքեր տառապում են հոդերի վրա ազդող հիվանդություններից, ինչպիսիք են արթրիտը և տենդինիտը:
Այն նաև մեծացնում է մարմնի պաշտպանիչ գործառույթները:
Վերացնում է փորլուծությունն ու բորբոքումը մարսողական տրակտում՝ կանխելով ստամոքսի խոցի առաջացումը և ապաքինումը։
Ավոկադոյի կորիզը նաև օգնում է ձեզ ազատվել մարմնի ավելորդ ճարպից և դառնալ ավելի բարակ:
Շատ ժողովուրդներ դարեր շարունակ այն օգտագործել են լուծը, մկանային ցավը, երիկամների հիվանդությունը և լյարդի հիվանդությունը բուժելու համար ավելի լուրջ պայմանների, ինչպիսիք են կատարակտը, էպիլեպսիան և վահանաձև գեղձի խնդիրները: Կորիզն ունի հակաքաղցկեղային ազդեցություն։
Բազմաթիվ ուսումնասիրություններ ցույց են տալիս, որ ավոկադոյի կորիզը կարող է պաշտպանել զարկերակային ափսեի ձևավորումից:
Եվ դա պայմանավորված է ավոկադոյի կորիզի մեջ պարունակվող սննդային մանրաթելով, որը կարող է նաև օգնել պայքարել հիպերտոնիայի և շաքարախտի դեմ:
Պարզեք, թե ինչպես օգտագործել ավոկադոյի կորիզը:
1. Թուրմ

4 ճաշի գդալ մանրացրած ավոկադոյի կորիզ

0,5 լիտր սպիտակ գինի
Տեղադրել չորս ճաշի գդալ մանրացված ավոկադոյի կորիզը կես լիտր սպիտակ գինիի մեջ:
Թող տասը օր թրմվի։ Ընդունել օրական երկու անգամ 2 ճաշի գդալ։ Դուք չպետք է ավելացնեք օգտագործվող զանգվածը քանակը, քանի որ այն շատ թունդ է:

 


2. Օգտագործեք փոշու տեսքով
Սերմերը դրեք պատուհանագոգին և ծածկեք կտորով կամ անձեռոցիկով մեկ շաբաթ, որպեսզի ամբողջությամբ չորանա։ Սրանից հետո սերմը կտրատել և բլենդերի մեջ մանրացնել փոշի:
Տեղադրել ապակե տարայի մեջ, պինդ փակել կափարիչը և պահել սառնարանում։ Ձեր ճաշերին ավելացրեք 1 թեյի գդալ օրական 2 անգամ։ 
3. Ավոկադոյի սերմերով թեյ՝ շագանակագեղձը բուժելու և երիկամների ու լեղապարկի քարերը վերացնելու համար:
Լցրեք 1 թեյի գդալ ավոկադոյի սերմի փոշի տաք ջրի մեջ, թողեք թրմվի 7-8 ժամ կամ ամբողջ գիշեր։
Այս թեյը խմեք նախաճաշից 30 րոպե առաջ։ 



Ահա թե ինչպես կարելի է մի քանի րոպեում հասունացնել ավոկադոն պարզ և բնական եղանակով

Դուք նույնիսկ կարող եք մի քանի ավոկադո գնել միաժամանակ և միայն արագացնել հասունացումը այնքան, որքան անհրաժեշտ է:

Ստորև ներկայացված են ավոկադոյի արագ հասունացման գործնական և պարզ եղանակներ.

Ավոկադոն հասունացնելու ամենաարագ ճանապարհն այն է, որ դրանք մի մեծ թղթե տոպրակի մեջ գցեն մեկ այլ էթիլեն գազ արտադրող մրգի հետ և ամբողջությամբ փակեն տոպրակը: Խնձորն ու բանանը հայտնի են դրանով, սակայն այլ մրգեր նույնպես արտադրում են էթիլեն գազ։ Կարող եք ավոկադո դնել ծիրանի, նեկտարինի, սալորի, տանձի, կրքի մրգերի, մանգոյի, սեխի և պապայայի հետ։

Տեղյակ եղեք, սակայն, որ դա կբարձրացնի այլ մրգերի հասունացման արագությունը: Սա կարող է օգտակար լինել կանաչ բանանի, կոշտ տանձի կամ կորիզավոր մրգերի համար: Բայց պետք է հսկել նրանց, առավոտյան անընդհատ ստուգել նրանց հասունությունը։

 

 

Երբեք ավոկադոն երկար մի պահեք սառնարանում, այլապես երկար ժամանակ կպահանջվի հասունանալու համար, և դրանք կարող են փչանալ:

Ինչպես իմանալ, թե երբ է ավոկադոն պատրաստ ուտելու
Եթե պատրաստի ժամանակ ավոկադոն մուգ գույնի է, սա կարող է օգտակար ցուցանիշ լինել, բայց մյուս սորտերը դեռևս ունեն նույն խոր կանաչ գույնը:

Թերևս լավագույն միջոցը՝ ստուգելու, թե արդյոք ավոկադոն հասունացել է, ձեր բթամատի հարթ հատվածով նրբորեն սեղմելն է: Դուք պետք է զգաք դրա փափկությունը:

Եթե ​​դուք կտրատել եք կանաչ ավոկադոն, ապա բացված մասին  մի քիչ կիտրոնի հյութ քսեք՝ կտորները նորից միասին ծալելով: Պահեք փակ ապակե կամ պլաստմասե տարայի մեջ՝ խնձորով։ Ավելի լավ տարբերակ կարող է լինել այն օգտագործել բաղադրատոմսում, որտեղ հյուսվածքն այնքան էլ կարևոր չէ, ինչպես սմուզին:

Երբեմն կարող եք ցանկանալ օգտագործել միայն կեսը, իսկ մնացածը պահել հաջորդ օրվա համար: Դա անելու և դրա չափազանց շագանակագույն դառնալը կանխելու համար բաց մասի երկայնքով քսեք ցիտրուսային հյութ: Այնուհետև փաթաթել պոլիէթիլենային թաղանթով և դնել սառնարանը։



Ավոկադոյի հասունացման համար միկրոալիքային վառարան օգտագործելու առաջարկություններ կան։ Առողջությամբ հետաքրքրվող ցանկացած մարդ կարող է ասել, որ դա լավ գաղափար չէ։

Պտղի ճարպաթթուների արագ տաքացումը միկրոալիքային վառարաններով կարող է փոխել դրա կառուցվածքը։ Միգուցե դա է պատճառը, որ մարդիկ հայտնում են, որ այն ոչ միայն չի աշխատում, այլեւ սարսափելի համ ունի այս անհավանական առողջարար ու համեղ մրգի համար։
Այնուամենայնիվ, եթե այնքան եք շտապում, որ չեք կարող նույնիսկ կես ժամ սպասել՝ համեղ ավոկադոն վայելելու համար, ապա խորհուրդ ենք տալիս ձեզ այս մեթոդը։

1. Ջեռոցը տաքացնել 90°C
2. Ավոկադոն փաթաթել փայլաթիթեղի մեջ և դնել թխման թերթիկի վրա։
3. Տաքացնել 10 րոպե։

Ինչպես մյուս մրգերը, ավոկադոն էլ էթիլեն գազ է արտազատում: Այն սովորաբար դանդաղ է ազատվում, ինչի հետևանքով ավոկադոն ժամանակին հասունանում է: 

Կայքում տեղ գտած նյութերը կրում են միմիայն տեղեկատվական բնույթ։ Ցանկացած ինքնաբուժումից և բնական միջոցներ կիրառելուց առաջ, պարտադիր հարցրեք բժշկի կարծիքը։



Ամենաընթերցվածը