Խնձորի քացախը կարող է բարելավել ձեր կյանքը անսպասելի ձևերով. Այն կարող է վերացնել տհաճ հոտերը, մաքրել օրգանիզմը և ընդհանրապես պաշտպանել ձեզ բազմաթիվ հիվանդություններից

Դիտումներ 890

Խնձորի քացախը կարող է բարելավել ձեր կյանքը անսպասելի ձևերով. Այն կարող է վերացնել տհաճ հոտերը, մաքրել օրգանիզմը և ընդհանրապես պաշտպանել ձեզ բազմաթիվ հիվանդություններից

1. Հանգստացնում է կոկորդի ցավը․

Խնձորի քացախը բակտերիաների և մանրէների դեմ պայքարելու հատկություն ունի։ Հաջորդ անգամ, երբ ձեր կոկորդը հանկարծ սկսում է ցավալ, մի բաժակ տաք ջուր խառնեք չորս ճաշի գդալ խնձորի քացախի հետ։

Այս լուծույթով ողողեք ժամը մեկ՝ բոլոր բակտերիաները սպանելու համար:

 

 

2. Հանգստացնում է ստամոքսի այրոցը․

Շատ մարդիկ դիմում են խնձորի քացախին, այլ ոչ թե հակաթթվային դեղամիջոցներին՝ կրծքավանդակի այրոցը հանգստացնելու համար: Հաճախ այրում է առաջանում ցածր թթվայնության պատճառով: Բնական խնձորի քացախը կլրացնի այս պակասը և կօգնի մարսել սնունդը: Դա անելու համար բավական կլինի մեկ թեյի գդալ քացախը լուծել մեկ բաժակ ջրի մեջ։



3. Վարակներ

Խնձորի քացախը հիանալի է քթի վարակները բուժելու համար: Բանն այն է, որ այն պարունակում է B և E վիտամիններ, ինչպես նաև կալցիում, կալիում և մագնեզիում: Այս բոլոր հետքի տարրերն օգնում են մաքրել քթի խոռոչները։

Երբ հաջորդ անգամ քիթը խցանվի, լուծեք 1 թ.գ. քացախ մի բաժակ ջրի մեջ և խմեք: Նույն թույլ լուծույթով կարող եք օգտագործել որպես քթի կաթիլներ։

 

 

4. Ազատվում է թեփից

Խնձորի քացախի բարձր թթվայնությունը օգնում է նորմալացնել գլխամաշկի pH հավասարակշռությունը՝ կանխելով սնկերի և բակտերիաների առաջացումը։ Թեփի բաղադրատոմսը՝ քացախը կիսով չափ խառնել ջրի հետ և լցնել շշի մեջ:

Խառնուրդը ցողեք ձեր մազերին, մինչև այն դառնա խոնավ: Գլուխը փաթաթեք սրբիչով և թողեք 15 րոպե։

5. Հեռացնում է գիշերային ցավերը

2 ճաշի գդալ քացախը խառնեք մեկ թեյի գդալ մեղրի և մեկ բաժակ տաք ջրի հետ։ Ամեն առավոտ խմեք այս խառնուրդից մեկ բաժակ, և քնելը շատ ավելի հեշտ կլինի։

6. Հանգստացնում է մաշկի քոր առաջացումը։

Խնձորի քացախը հակասեպտիկ է, որն ունի հակասնկային ազդեցություն։ 



 

7. Ազատում է ոտքերը հոտից։

Ոտքերի տհաճ հոտի հիմնական պատճառը քրտնարտադրությունն է։ Քրտինքն ինքնին անհոտ է, այն ուղղակի ջուր է, որը թողարկվում է մաշկի միջոցով, իսկ տհաճ հոտի համար պատասխանատու են միկրոբները, որոնք բարենպաստ կերպով բազմանում են այս միջավայրում։ Խնձորի քացախը նորմալացնում է մաշկի ալկալային հավասարակշռությունը և սպանում բակտերիաները։

8. Փրկում է փքվածությունից։

Այս թեման բավականին զգայուն է և տհաճ, բայց չպետք է անտեսել այն։ Ամեն անգամ ուտելուց առաջ ջրի մեջ լուծված մեկ թեյի գդալ քացախը կօգնի ձեզ։ Այս տեխնիկան կօգնի «վերագործարկել» աղեստամոքսային տրակտը։



Ամենաընթերցվածը