Վտանգավո՞ր է երեկվա եփած թեյը խմել մեկ օր հետո. Ինչպես է այն ազդում մարդու վրա
Շատերը հաճախ մի քանի օր առաջվա եփած թեյ են խմում՝ գումար խնայելու համար։ Ճի՞շտ է, որ դա վնասակար է առողջությանը։
Գիտնականներն ասում են, որ խմիչքը կարող եք ապահով կերպով եփել միայն մեկ անգամ, քանի որ երկրորդ և երրորդ անգամ ոչնչացնում են բնական ֆերմենտները, ամինաթթուները և օգտակար հատկությունները:
Հետագաները պատրաստի ըմպելիքը դարձնում են պոտենցիալ վնասակար. թեյի տերևներում պարունակվող վտանգավոր նյութերն ակտիվանում և խտանում են ըմպելիքի մեջ։
Մյուս կողմից, 2 օր առաջ եփած թեյն ունի բուժիչ հատկություններ։
Կարելի է ողողում կատարել այդ թեյով հետևյալի համար.
• բուժում է լնդերի արյունահոսությունը;
• կանխարգելում է կարիեսը;
• ամրացնել ատամի էմալը.
Պարանոցի և դեմքի կարմրությունը անցնում է թեյի մեջ թաթախված բամբակով։ Այն հանգստացնում է մաշկը։ Երեկվա թեյի արտաքին օգտագործումը ամենևին էլ վտանգավոր չէ։