Վրաստանում այս ջեմը շատ են պատրաստում. Ահա բաղադրատոմսը

Դիտումներ 580

Վրաստանում այս ջեմը շատ են պատրաստում. Ահա բաղադրատոմսը

Ձեզ հարկավոր է.
Սալոր՝ 2 կգ
Կոճապղպեղ (թարմ)՝ 1 թեյի գդալ
Ընկույզ՝ 150 գր
Աղացած դարչին` 1 թեյի գդալ
Շաքարավազ՝ 1 կգ
Ջուր՝ 1լ

 


Լվացեք սալորը, չորացրեք, կիսով չափ կտրեք և հանեք կորիզը։
Սալորը եփելու համար լցնել կաթսայի մեջ և ծածկել շաքարավազով։


 



Այնուհետև լցնել ջուրը, դնել մարմանդ կրակի վրա մինչև եռալը։
Կոճապղպեղը քերել։

 

 

Հենց եռա, հանում ենք փրփուրը, ավելացնում դարչինն ու կոճապղպեղը, խառնում ենք ու թողնում եփվի 1 ժամ՝ երբեմն խառնելով ու հեռացնելով փրփուրը։
Ընկույզը մանր կտրատել։

 



Ջեմը հանում ենք վառարանից, հովացնում ենք և ավելացնում ընկույզը։
Պատրաստի ջեմը լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ, պինդ փակել կափարիչները։ Ջեմը պահել զով տեղում։

 



Ամենաընթերցվածը