Վրացական պիցցա. Ախորժելի և շատ գեղեցիկ պիցցայի պատրաստման եղանակը
Բաղադրամասեր
-
խմորի համար `
-
ալյուր - 300 գր,
-
ձու - 2 հատ,
-
թթվասեր - 200 գր,
-
փխրեցուցիչ - 15 գր,
-
աղ - 0,5 թ/գդ,
-
Լցոնի համար ՝
-
սունկ շամպինիոն - 5 հատ,
-
խոզապուխտ - 100 գր,
-
պանիր - 50 գր,
-
լոլիկ - 1 հատ,
-
լոլիկի մածուկ (տոմատ)- 2 ճ/գդ,
-
տաքդեղ - 1 հատ,
-
սև ձիթապտուղ - 10 - 15 հատ,
-
սոխ - ըստ ճաշակի,
-
խմելի սունելի - ըստ ճաշակի,
-
աղ և սև պղպեղ - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
-
Պատրաստում ենք խմորը: Խմորի համար նախատեսված բոլոր բաղադրիչները լավ խառնում ենք և թողնում, որ վերջինս մի քիչ հանգստանա: Խմորը լցնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ և թաց գդալի օգնությամբ շրջանաձև տարածում (ստացվում է 2 խմոր):
-
Այնուհետև տարածում ենք լոլիկի մածուկը:
-
Լցնում ենք կտրատած խոզապուխտն ու սունկը, ավելացնում ենք լոլիկները:
-
Այնուհետև շարում ենք տաքդեղը, ձիթապտուղները, սոխն ու համեմունքները:
-
Վերջում լցնում ենք քերած պանիրն ու պիցցան տեղափոխում 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը և եփում 15 րոպե: