Շաքարային դիաբետով հիվանդներին խորհուրդ է տրվում խմել վարսակով պատրաստված այս ըմպելիքը, այն կիջեցնի շաքարը
Այս ըմպելիքի պատրաստումը շատ ժամանակ և հատուկ հմտություն չի պահանջում։
Դասական վարսակի կվաս պատրաստելու համար կարող եք օգտվել այս ամենապարզ բաղադրատոմսից։
3 լիտր տարայի մեջ լցնել 400-500 գր. լվացած վարսակը, ավելացնել 3-4 ճաշի գդալ շաքարավազ, լցնել սառը ջուր, ծածկել տարան և թողնել 3-4 օր սենյակային ջերմաստիճանում, որպեսզի վարսակը խմորվի։
Վարսակի թթխմորը կարող եք պահել երեք ամիս։
Վարսակի կվասը, որի օգտակար հատկությունները վաղուց հայտնի են, կարող են խմել բոլորը, նույնիսկ երեխաները։
Վարսակի ալյուրի կվասը հիանալի փոխարինում է առավոտյան սուրճին:
Վարսակի մաս կազմող օսլայի շնորհիվ մարդն առանց կոֆեինի էներգիա և կորով է ստանում։ Դիաբետով հիվանդներին խորհուրդ է տրվում խմել վարսակի կվասը, քանի որ այն իջեցնում է արյան շաքարի մակարդակը։
Վարսակի մեջ պարունակվող սպիտակուցը բարենպաստ ազդեցություն ունի հյուսվածքների վերականգնման վրա, իսկ բջջանյութը նվազեցնում է խոլեստերինի մակարդակը։