Վահանաձև գեղձի հիվանդությունների բուժման արժեքավոր բաղադրատոմսեր
700 մլ ջրի մեջ լցնել 3 ճ.գ. վայրի ելակի մանրացված տերեւները, բերեք եռման աստիճանի և եռացրեք 5 րոպե մարմանդ կրակի վրա։ Քամել և խմել 200 մլ՝ օրը 3 անգամ։
Մի բաժակ վարսակը լցնում ենք էմալապատ ամանի մեջ՝ 5 բաժակ ջրով, բերում եռման աստիճանի և եփում թույլ կրակի վրա մինչև հեղուկ դոնդողի խտությունը։
Դրանից հետո զտել, արգանակի մեջ լցնել 0,5 լ կաթ, եռացնել, ավելացնել 2 ճ.գ. մեղր և եփել 5 րոպե մարմանդ կրակի վրա։ Ընդունեք 1/2 բաժակ օրական 3 անգամ ուտելուց կես ժամ առաջ։
Կաթի հասունության ընկույզը մանրացնել և 1սմ շերտով դնել երեք լիտրանոց տարայի հատակին, վրան լցնել հինգ սանտիմետր շաքարավազ։
Եվ այսպես, շերտերով լցնել ընկույզը մինչև վերջ և թողնել 40 օր մութ, զով տեղում։ Դրանից հետո պարունակությունը քամեք բարակ կտորով և օրական 3 անգամ ընդունեք 20-30 կաթիլ՝ մինչև բարելավումը: