Թուրմ, որը հեշտությամբ մաքրում է երակները և զարկերակները
Կոճապղպեղի, մեղրի եւ սխտորի թուրմ
Կիտրոնն ու սխտորը շատ հզոր մաքրող ազդեցություն ունեն և պարզապես կատարյալ են մեր սրտանոթային համակարգի առողջության մասին հոգալու համար: Ինչպես հավանաբար գիտեք, սխտորը գոյություն ունեցող լավագույն բնական հակաբիոտիկներից մեկն է:
Բացի այդ, այն նպաստում է արյան լավ շրջանառությանը և նվազեցնում է «վատ» խոլեստերինի մակարդակը, որը հակված է կուտակվել զարկերակների պատերին և դրանով իսկ խցանել դրանք։
Կոճապղպեղն իր հերթին ունի նաև բազմաթիվ օգուտներ մեր առողջության համար։ Այն բարելավում է արյան շրջանառությունը, մաքրում երակները և զարկերակները։ Այնուամենայնիվ, նկատի ունեցեք, որ կոճապղպեղը պետք է չափավոր օգտագործվի և չօգտագործվի չափից ավելի, քանի որ այն ունի ուժեղ վազոդիլացնող ազդեցություն: Այսինքն՝ իդեալական դեպքում օրական 3 գ կոճապղպեղի չափաբաժինը չպետք է գերազանցվի։
Բաղադրությունը
1 պճեղ սխտոր
1 բաժակ ջուր (200 մլ)
մի քիչ քերած կոճապղպեղ (3 գ)
1 ճաշի գդալ կիտրոնի հյութ (15 մլ)
1 ճաշի գդալ մեղր (25 գ)
Առաջին բանը, որ անում ենք, սխտորը մաքրել և մանր կտրատել է։
Այնուհետեւ ջուրը դնել կրակին, հենց եռա, ավելացնել քերած կոճապղպեղն ու մանր կտրատած սխտորն ու թողնել եփվի 20 րոպե։
Նշված ժամանակից հետո հանեք կրակից և թողեք սառչի 5 րոպե։
Այնուհետեւ, ինչպես միշտ, զտում ենք ըմպելիքը, ավելացնում ենք կիտրոնի հյութն ու մեղրը՝ համը բարելավելու համար։