Տորթ Նապոլեոնի գաղտնի բաղադրատոմսը․ Այսպես շատ փափուկ և համեղ է ստացվում

Դիտումներ 2027

Տորթ Նապոլեոնի գաղտնի բաղադրատոմսը․ Այսպես շատ փափուկ և համեղ է ստացվում

Բաղադրիչներ

  • 400 գ մարգարին կամ կարագ
  • 2 ձու
  • 700 գ ալյուր
  • 150 մլ սառը ջուր
  • 1 ճաշի գդալ 9%-անոց քացախ
  • Մի պտղունց աղ

Կրեմի համար.

  • 1 լիտր կաթ
  • 6 ձու
  • 450 գ շաքարավազ
  • 4 ճ/գ ալյուր
  • 1 տուփ վանիլին
  • 250 գ կարագ

 

 



Մեկ գդալ քացախը լուծեք ջրի մեջ, ձուն հարեք մի պտղունց աղով, քացախաջուրը լցրեք ձվի մեջ։ Սեղանի վրա ալյուրը մաղել և շարել կարագի կտորները (կամ մարգարինը), ալյուրի հետ կարագը դանակով փշրանքների վերախել (կամ ձեռքերով հունցել)։ Ալյուրի մեջ ավելացնել ձվի սպիտակուցը։ Խմորը արագ հունցել և բաժանել 12 մասի, գնդիկներ գրտնակել և մեկուկես ժամով դնել սառնարանը՝ յուրաքանչյուր գնդիկը փաթաթելով առանձին պոլիէթիլենով։

 

 

Այս ընթացքում եփել կրեմը՝ կաթը լցնել կաթսայի մեջ և դնել կրակի վրա։ Ձվերը կոտրել ամանի մեջ և հարել շաքարավազի և վանիլինի հետ։ Ավելացնել ալյուրը և նորից լավ խառնել։ Ձվի զանգվածին ավելացնել մի քանի շերեփ տաք կաթ, խառնել։ Այնուհետեւ ամբողջ սերուցքը լցնել կաթով կաթսայի մեջ։ Եփել կրեմը մինչև թանձրանա՝ անընդհատ խառնելով, որպեսզի գնդիկներ չառաջանան: Պատրաստի կրեմը հանում ենք կրակից և ամբողջովին թողնում սառչի։ 



Ջեռոցը տաքացնել մինչև 200 աստիճան։

Խմորի յուրաքանչյուր գունդ հնարավորինս բարակ գրտնակել, ափսեի միջոցով շրջան կտրատել, կտորները թողնել թխման թերթիկի վրա։

 

 

Խմորը պատառաքաղով ծակել և թխել 10-12 րոպե։ Ներքևի հատվածը պետք է շագանակագույն լինի։

Թխել բոլոր շերտերը և քսել պատրաստի կրեմով։ Քսել առատ կրեմով և շաղ տալ թխվածքների մանրացված մնացորդներով: Տորթը 10-12 ժամով դնում ենք սառնարանում՝ ներծծվելու համար։



Ամենաընթերցվածը