Թեստ, որը կարող է որոշել բրնձի որակը և բացահայտել կեղծ և վնասակար նյութերը
Պարզվում է, որ վնասակար բրինձը պատրաստվում է Չինաստանում, որը մեծ քանակությամբ ուղարկվում է արտերկիր։
Այս բրինձն ամբողջությամբ հիմնված է կարտոֆիլի օսլայի վրա, որին պլաստմասսա են ավելացնում՝ ցանկալի վիճակում պահելու համար։
Նման բրնձի մեկ չափաբաժին ուտելը համարժեք է պլաստիկ տոպրակ ուտելուն:
Ուստի բրինձ ուտելուց առաջ ցանկալի է ստուգել այն։ Մենք պատրաստել ենք մի քանի թեստեր, որոնք կօգնեն ձեզ հասկանալ բրնձի որակը:
Բրինձի որակի թեստեր․
Ջրային փորձարկում
Մի մեծ ճաշի գդալ բրինձ ավելացրեք սառը ջրի մեջ և լավ խառնեք: Եթե որոշ ժամանակ անց բրինձը սուզվում է հատակին, ամեն ինչ կարգին է։ Եթե հատիկները լողում են մակերեսի վրա, զգույշ եղեք:
Հրդեհային փորձարկում
Բրինձը լուցկիով վառեք։ Կեղծը անմիջապես կբռնկվի և այրված պլաստիկի հոտ կգա։
Հավանգ փորձարկում
Եթե մի քանի հատիկ մանրացնեք հավանգի մեջ, իսկական բրինձը կվերածվի սպիտակ ալյուրի։ Արհեստական բրնձից մի փոքր դեղնավուն զանգված կստացվի։
Այս եղանակներով բրինձը ստուգելով՝ կարող եք պարզել՝ արդյոք այն որակյալ է, թե կեղծ։