Տատիկս գաթան այսպես էր պատրաստում․ Ահա բաղադրատոմսը
Դիտումներ 503
Բաղադրիչներ
- Ցորենի ալյուր - 6 բաժակ
- Մածուն - 400 գ
- Մարգարին - 200 գ
- Վանիլին - ըստ ճաշակի
- Շաքարավազ - 2 բաժակ
- Սոդա - 1 թեյի գդալ
- Կարագ - 200 գ
- Մանրացված ընկույզ - ըստ ճաշակի
Ալյուրը բաժանել 2 մասի։ Մեկը կօգտագործվի խմորի մեջ, իսկ մյուսը՝ միջուկի մեջ։
Կարագն անցկացնում ենք կոպիտ քերիչով և խառնում ալյուրի հետ։ Փոսիկ սարքեք և այնտեղ ավելացրեք մածուն, սոդա և վանիլին։ Խմորը պետք է փափուկ լինի և ձեռքերին չկպչի։
Անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել ալյուրը։ Դնել սառնարանում 30 րոպե։
Միջուկի համար շաքարավազը, կարագը, վանիլինը և ընկույզը խառնում ենք մինչև համասեռ զանգված ստանանք։
Խմորը բաժանել 4 մասի։ Մի մասով պատրաստում ենք 3 մմ հաստությամբ ուղղանկյուն: Հավասարաչափ ծածկեք 3 մմ միջուկի ¼ մասը: Ձվի դեղնուցով քսել, ուղղանկյուն կամ եռանկյունաձև կտորներ կտրատել և դնել նախապես տաքացրած ջեռոցը (180 աստիճան)։ Թխել մինչև դարչնագույն դառնա:
Ամենաընթերցվածը