Տատիկս գաթան այսպես էր պատրաստում․ Ահա բաղադրատոմսը

Դիտումներ 503

Տատիկս գաթան այսպես էր պատրաստում․ Ահա բաղադրատոմսը

Բաղադրիչներ

  • Ցորենի ալյուր - 6 բաժակ
  • Մածուն - 400 գ
  • Մարգարին - 200 գ
  • Վանիլին - ըստ ճաշակի

 

 

  • Շաքարավազ - 2 բաժակ
  • Սոդա - 1 թեյի գդալ
  • Կարագ - 200 գ
  • Մանրացված ընկույզ - ըստ ճաշակի

 

 



Ալյուրը բաժանել 2 մասի։ Մեկը կօգտագործվի խմորի մեջ, իսկ մյուսը՝ միջուկի մեջ։

Կարագն անցկացնում ենք կոպիտ քերիչով և խառնում ալյուրի հետ։ Փոսիկ սարքեք և այնտեղ ավելացրեք մածուն, սոդա և վանիլին։ Խմորը պետք է փափուկ լինի և ձեռքերին չկպչի։ 

 

 

Անհրաժեշտության դեպքում ավելացնել ալյուրը։ Դնել սառնարանում 30 րոպե։

Միջուկի համար շաքարավազը, կարագը, վանիլինը և ընկույզը խառնում ենք մինչև համասեռ զանգված ստանանք։

 



Խմորը բաժանել 4 մասի։ Մի մասով պատրաստում ենք 3 մմ հաստությամբ ուղղանկյուն: Հավասարաչափ ծածկեք 3 մմ միջուկի ¼ մասը: Ձվի դեղնուցով քսել, ուղղանկյուն կամ եռանկյունաձև կտորներ կտրատել և դնել նախապես տաքացրած ջեռոցը (180 աստիճան)։ Թխել մինչև դարչնագույն դառնա:



Ամենաընթերցվածը