Տանը պատրաստեք և օգտագործեք այս քսուքը, և ազատվեք հոդատապից
Երեք տարի առաջ ոտքիս բութ մատը սկսեց ցավել։ Սկզբում փորձում էի ուշադրություն չդարձնել սրան, բայց ցավն ավելի ուժեղացավ, և ստիպված էի փոխել իմ սիրելի կոշիկները ավելի մեծ կոշիկներով։
Թվում էր, թե ավելի լավացավ, ցավն անցավ, և ես նորից վերադարձա իմ սովորական կյանքին: Բայց մի քանի օր անց ոտքս նորից ցավեց, բայց այս անգամ այնքան ուժեղ, որ առավոտյան չկարողացա վեր կենալ անկողնուց։ Ես ստիպված էի աշխատանքի չգնալ, ամուսնուս ուղարկել դեղատուն և երեք օր կոմպրեսներ անել։ Բայց այդ անգամ ես երբեք չդիմեցի բժշկի. հենց ցավը թուլացավ, հույս ունեի, որ դա այլևս չի կրկնվի։
Որքա՜ն սխալ էի ես։ Հաջորդ անգամ մատն ամբողջովին ուռել էր ու ցավում էր, որ չդիմացա ու բժիշկ կանչեցի։ Նրանք հոդատապային արթրիտ են ախտորոշել, իսկ դրանից հետո միայն թեստերով է հաստատվել։ Պարզվեց, որ ժամանակն է, որ ես փոխեմ սննդակարգս, որպեսզի հնարավորինս քիչ միզաթթու կուտակեմ, որը այս հիվանդություն է առաջացնում։
Ես ստիպված էի լրջորեն հոգ տանել իմ մասին. բացի սննդակարգից և բուժումից, ես սկսեցի ուղիներ փնտրել սուր հոդատապի ժամանակ ցավը թեթևացնելու համար: Իմ ծանոթ տարեց կինը, ով այս բաղադրատոմսը ստացել էր իր մեծ տատիկից, առաջարկեց ինձ: Այն պարզ է, բայց արդյունավետ և շատ լավ թեթևացնում է ցավն ու բորբոքումը։
Էմալապատ փոքր կաթսայի մեջ լցնում ենք 200 գ կարագ և դնում մարմանդ կրակի վրա։ Երբ եռում է, դրանից հեռացնում են փրփուրը և փոքր հոսքով մեջը լցնում են 70 մլ գարեջուր։ Բացի գարեջուրից, պետք է ավելացնել 50 գ կամֆորա, ամեն ինչ լավ խառնել և թողնել, որ մի փոքր էլ եռա։
Ավելի լավ է այս պրոցեդուրան անել գիշերը, որպեսզի հոդերը լավ տաքանան վերմակի տակ և հանգստանան: