Սոդա գումարած կիտրոն. այս խառնուրդը ամեն տարի փրկում է 1000 կյանք

Դիտումներ 848

Սոդա գումարած կիտրոն. այս խառնուրդը ամեն տարի փրկում է 1000 կյանք

Կիտրոնի հյութը թթվային է, բայց այն նյութափոխանակությունից հետո ձեր օրգանիզմում ստեղծում է ալկալային միջավայր: Այն թեթևացնում է մարսողական խնդիրները, ինչպիսիք են թթվային ռեֆլյուքսը/այրոցը, փորկապությունը, փքվածությունը և սրտխառնոցը: Կիտրոնի հյութը կանխում է նաև երիկամներում քարերի առաջացումը, C և B վիտամինների բարձր պարունակությունը, բնական հակասեպտիկ է։

 

 

Կիտրոնը հակաքաղցկեղածին հատկություն ունի, քանի որ այն պարունակում է լիմոնոիդներ՝ ֆիտոքիմիկատներ, որոնք առկա են մի շարք ցիտրուսային մրգերում: Կիտրոնն օգտագործվում է նաև pH-ի մակարդակը հավասարակշռելու համար:

 



Կիտրոնի ուժեղ հակամանրէային ակտիվությունը պայմանավորված է վիտամին C-ի բարձր պարունակությամբ, որն ունի ակտիվության լայն սպեկտր բակտերիալ և սնկային վարակների դեմ:

 

 

Բացի այդ, այն կարող է օգնել վերացնել մակաբույծներն ու որդերը, ինչպես նաև կարգավորել արյան ճնշման մակարդակը։ Բացի այդ, այն հզոր հակադեպրեսանտ է, որն արդյունավետորեն նվազեցնում է սթրեսի մակարդակը:

 



Ինչպե՞ս պատրաստել այս խառնուրդը:

Դա շատ պարզ է, մի բաժակի մեջ խառնեք 200 մլ կիտրոնի հյութը մեկ թեյի գդալ սոդայի հետ, կարող եք կամայականորեն նոսրացնել խառնուրդը թորած ջրով, և ձեր հրաշք ըմպելիքը պատրաստ է: Լավագույն ազդեցության համար անհրաժեշտ է ըմպելիքն օգտագործել նախաճաշից առաջ՝ դատարկ ստամոքսին։



Ամենաընթերցվածը