Ոսպով համեղ ուտեստի բաղադրատոմս․ Այն համեղ լինելուց զատ, նաև նիհարեցնող է
Պարզվում է, որ այն պատրաստելուշատ հեշտ է և համեղ:
Ոսպը հիանալի է շիլաներ և այլ ուտեստներ պատրաստելու համար:
Թեթև և միաժամանակ սննդարար ոսպով ապուրը իդեալական է ծոմ պահողների, երեխաների և իրենց կազմվածքին հետևողների համար։ Բացի գերազանց համից, ոսպը չափազանց առողջարար է, այն վիտամինների և բուսական սպիտակուցների ամենահարուստ աղբյուրն է:
Բաղադրիչներ
Ոսպ 300 գ
Գազար 200 գ
Սոխ 200 գ
Տոմատի մածուկ 1 ճ.գ.
Սխտոր 2-3 պճեղ
Չաման 0,5 ճ.գ.
Աղ 1 ճ.գ.
Սև պղպեղ (աղացած) ըստ ճաշակի
Արևածաղկի ձեթ 1 ճ.գ.
Ջուր 1լ
Տաքացրեք արևածաղկի ձեթը ծանր հատակով կաթսայի մեջ: Տապակել մանր կտրատած սոխը և սխտորը մինչև մի փոքր ոսկեգույն դառնա: Ավելացնել տոմատի մածուկ, աղացած չաման, խառնել և տապակել ևս մեկ րոպե։
Սոխին ավելացնել քերած գազարը, տապակել 2-3 րոպե, ապա ավելացնել լվացած ոսպը։
Լցնել տաք ջրի մեջ, բերել եռման աստիճանի, ապա եփել 20-25 րոպե, մինչև փափկի: Պատրաստ լինելուց 5 րոպե առաջ ճաշատեսակը աղ և պղպեղով համեմում ենք։ Ապուրը բլենդերով խյուսըի վերածել՝ անհրաժեշտության դեպքում ավելացնելով եռման ջուր։
Այնուհետև 2-3 րոպե տապակը վերադարձրեք կրակի վրա։
Ապուրը մատուցեք թարմ կտրատված կանաչիներով ցողված, կարող եք նաև թթվասեր և խաշած հավի կտորներ ավելացնել: